Нова актуализация на Instagram има за цел да улесни потребителите да

...
Нова актуализация на Instagram има за цел да улесни потребителите да
Коментари Харесай

Instagram улеснява потребителите да намират местни бизнеси

Нова актуализация на Instagram има за цел да улесни потребителите да намират локални бизнеси или атракции посредством прибавяне на карта с опция за търсене. Тази алтернатива разрешава да „ откривате известни локални бизнеси покрай вас “, написа в свое Instagram Story Марк Зукърбърг. Картата демонстрира лист с места наоколо и разрешава да виждате изявления за несъмнено място или за избрани типове бизнес.

Има няколко метода да стигнете до картата — в случай че някой маркира място в обява или история, можете да докоснете маркера и да натиснете „ вижте местоположението “, с цел да стигнете до страницата на местоположението. Ако се движите по картата, ще можете да търсите в региона, с цел да видите какво има наоколо.

Можете също да търсите места (включително цели градове) в раздела Изследване. Докосването на резултат от търсене на място ще ви води до него на картата.

След като сте потърсили даден регион, можете да употребявате филтри, с цел да стесните резултатите от търсенето, тъй че да виждате единствено заведения за хранене, питейни заведения, паркове или други типове места. Можете също да запазите локации, в случай че желаете да ги ревизирате по-късно.

Компанията стартира да тества обновената карта предходната година в избрани страни, само че съгласно Зукърбърг тя към този момент е необятно налична.

Instagram добави няколко функционалности за електронна търговия към своето приложение през последните месеци, а картата е още един ход, с цел да бъде платформата по-приятелска за бизнеса, въпреки и физически. Като се има поради, че Фейсбук към този момент предлага избрани видове бизнеси на своите страници с места и какъв брой функционалности Meta споделя сред своите платформи, не би било безусловно изненадващо, в случай че забележим сходна функционалност за карта да се демонстрира в други приложения на Meta в близко бъдеще.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР